Rein Van Houwelingen pakt opnieuw Zilver op NK
Geschreven door Jan-Wick Derksen   
zondag, 11 februari 2018 21:25

Rein Van Houwelingen toonde zich dit weekend opnieuw als één van de beste en daarnaast ook één van de meest constante kogelstoters van Nederland met wederom een mooie podiumplaats bij het NK Indoor: Zilver met een PR van 14,69 meter. Ook Sarah Kortland en gastlid Brik Van Dusseldorp waren in Apeldoorn van de partij. 

De afgelopen jaren zien we Rein minder vaak in wedstrijdverband. Maar op de wedstrijden waar hij aan de start komt, boekt hij steevast sterke resultaten. Op de laatste 3 NK's behaalde hij een medaille. Ook na deze NK-Indoor editie mag hij zich de op één na beste Kogelstoter van de A-junioren van Nederland noemen. 

Ook deze wedstrijd zat het venijn weer in de staart. In de 5de poging ging Rein concurrent Ruud Louter van Goes met 2 cm voorbij. een alles of niets poging van Louter bleef bij een ongeldige poging, waarmee Rein met de knappe 14,69 meter zih naar het podium kon begeven. Matthijs Mols van Attila bleef ruim buiten beeld met maar liefst 17,43m.

Voor Sarah Kortland waren deze NK weer de eerste stappen op weg terug na lang blessureleed. Om die reden waren er geen verwachtingen over finales of tijden. Belangrijkste was dat ze er weer bij is en de trainingen voor het outdoor seizoen weer goed kan oppakken. De 9,39s waarmee ze de 60mHorden aflegde (19de plaats) was om die reden tevredenstellend. 

Gastlid Brik Van Dusseldorp blijft progressie tonen op de 800m. In een sterk veld met alleen tweede jaars B-junioren liep hij brutaal in de voorste lijn mee. Het eindschot van de concurrentie kon hij echter nog niet volgen. Niettemin zette hij zijn beste indoortijd ooit neer met 2:01.59