Vroeg Clubrecord voor Thomas Knoop bij B-junioren
Geschreven door Jan-Wick Derksen   
maandag, 09 april 2018 20:56

In zijn allereerste wedstrijd bij de B-junioren heeft Thomas Knoop meteen korte metten gemaakt met één van de antieke clubrecords van ex-olympisch atleet Erik de Bruin. Met maar liefst 53,09 meter verpletterde hij het Speerwerp record uit 1979 op een werpwedstrijd bij Atledo in Dongen. 

Thomas Knoop Speer wedstrijd Hagen juni2017

 Eind Maart en begin April worden er veel zogenaamde trainingswedstrijden georganiseerd. Veelal met namen als Trainingspakkenwedstrijd, Openingswedstrijd en wat dies meer zij. Deze hebben eigenlijk alleen tot doel dat de atleten van de wintertraining of de zaal weer ritme opdoen voor het beuiten seizoen dat de komende weken van start gaat met de eerste competitiewedstrijden. Zo organiseert Atledo Dingen jaarlijks een Werp testwedstrijd, waarop atleten meer dan het normale aantal pogingen mogen doen. Van Typhoon waren er 5 atleten van de partij.

Thomas Knoop liet zijn talent weer de vrije loop. Ondanks dat hij 2 weken geleden een wedstrijd liet schieten vanwege een pijntje in de schouder, wierp hij al op 7 april een CR in de categorie waar hij dit jaar voor het eerst in uitkomt. Er is weinig fantasie voor nodig om te bedenken dat niet het laatste clubrecord op dit onderdeel voor hem zal zijn. Ook Discus was sterk, met 38,32 meter, voor het eerst met de 1,5 kg schijf.

Broertje Matthijs Knoop wil en hoeft niet achter te blijven als eerstejaars D. Hij is meteen al de vaste man voor het eerste Jongens-D team. Ook hij wierp dit jaar ala meer dan 30 meter (In Vlaardingen) en nu was hij goed bezig met Discus: 21,xx meter.

Amber Van t Zelfde tenslotte maakte na een seizoen met vele PR's bij de C-junioren nu ook haar debuut bij de B's. Met de 3kg kogel ging ze wederon haar PR voorbij, nu naar 8,37m. Met Discus en Speer zat dat er nog niet in.

Aukje Discus

Suzanne Den Boef deed alleen mee op haar geliefde Speer. Hoewel nog een paar meter van haar PR verwijderd, is ook zij al vroeg in het seizoen op dreef met 40,23 meter. Vriend Pim De Wit benaderde zowel met Kogel als Discus zijn PR's met respectievelijk 9,65m en 29,11m