Zilver en Brons bij NK junioren voor Sarah en Rein
Geschreven door Jan-Wick Derksen   
zondag, 17 juni 2018 15:19

In het afgelopen weekend waren de 3 Typhoon deelnemers bij het NK Junioren succesvol met 2 medailles. Sarah Kortland pakte het zilver op de 400m Horden en Rein van Houwelingen het brons op Kogelstoten. Ook Thomas Knoop haalde 2 finales. 

Sarah 2de op 400mH NK2018

Het NK was dit jaar te gast bij av NOP in Emmeloord. De organisatie was top en de atleten konden daarbij natuurlijk niet achterblijven. De kleine maar sterk ploeg van Typhoon liet zich goed zien. Sarah Kortland reikte dit weekend het hoogst met een prachtige 2de plaats op de 400m Horden. Hoewel ze nog niet echt van dit onderdeel houdt, liet ze wel zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Ze knokte zich in de finale vanuit baan 6 in de laatste bocht en eerste deel van het rechte eind naar een stabiele zilveren positie. In de laatste paar meters was de energhie echter volledig weg. Op karakter trok ze zich zelf nog voor de aanstormende nummers 3 en 4 over de finish. De 1:05.02 was behalve een PR overigens ook een Clubrecord.

Rein Van Houwelingen heeft de afgelopen jaren haast een abonnement op het podium op de werponderdelen. Hoewel hij het afgelopen jaar steeds te weinig aan de noodzakelijke training toekomt (studie) is de kracht, coordinatie en routine van dien aard dat hij altijd om de prijzen mee kan doen. Scoorde hij begin van de middag een solide 4de plaats bij Discus (43,84m), in de avondsessie was hij spekkoper met het Brons op Kogel (14,07m).

Thomas Knoop moest op zijn werponderdelen Speer en Discus zijn meerdere erkennen in een aantal oudere B-junioren. Maar liefst 4 jongens wierpen over de 60 meter, terwijl Thomas het juiste wedstrijdritme niet kon vinden en met 55,28 meter 6de werd (3 meter achter zijn eigen PR). Op Discus liep het wel beter met weer een verbetering van zijn PR, nu naar 42,01 meter. Dat bleek goed voor een 7de plaats.

Ook 2 gastleden van Typhoon lieten zich goed zien. Brik van Dusseldort liep in de hem bekende fraaie stijl op zelfverzekerde wijze naar de tweede plaats op de 800m (1:59.07). Rogier Derksen verbeterde zijn PR op 110mH met maar liefst 1,1 seconde naar 14,98s en haalde de finale waar hij 8ste werd.