Ruud Wieles in finale WK Masters
Geschreven door Jan-Wick Derksen   
zondag, 09 september 2018 21:26

Ruud Wieles is al jaren één van de succesvolste master-atleten van Typhoon, getuige zijn vele Nederlandse titels en ook een aantal Nederlandse Records op de sprintafstanden. De afgelopen week was Ruud aanwezig op een bijzonder evenement, het WK voor masters ! Dit jaar in Malaga. 

Aangezien de Zuid-Spaanse stad voor veel atleten goed te bereiken is, zijn er dit jaar veel deelnemers. Zowel uit Nederland als uit vele andere landen in de wereld. Zowel op de 100m als op de 200m waren er maar liefst 8 series gepland bij de Mannen-60, dus dat zegt het één en ander. Ruud kwam soepel door de series (12,77s) op de 100m en een dag later kwalificeerde hij zich ook voor de finale door in de halve finale tweede te worden met 12,74s. Op dat moment was al wel duidelijk dat in elk geval een Amerikaan erg sterk was. Die had al 2x een 12-laag gelopen. Deze Val Barnell won dan ook de finale met 12,08s. Hoewel Ruuds eerdere tijd van die dag (12,74s) genoeg was geweest voor de derde plaats, kon hij deze beste prestatie niet herhalen. De zesde plaats (12,92s) is echter ook een prachtig resultaat op dit podium. We hebben bij Typhoon niet veel atleten gehad die kunnen zeggen 6de van de wereld te zijn.

Op de 200m waren de verwachtingen stiekem misschien nog wel wat hoger mede door Ruuds prachtige tijd van 25,50s van vorig jaar. Met de winst in zijn serie in een tijd van 26,30s ging Ruud soepel door. De Halve Finale bleek echter een dag later het eindstation. Met 26,54s kwam hij 2 tienden tekort voor een finaleplaats. Misschien dat het vroege uur van de wedstrijd (10 uur) niet zijn voordeel was. In de finale werd er overigens érg hard gelopen. De Duitser Gerhard Zorn won met 25,48s voor de eerder genoemde Amerikaan (25,58s) en ook nummer 3 liep nog binnen de 26 seconde.