Succesvolle start voor 8 CD-teams in Dordrecht
Geschreven door Jan-Wick Derksen   
maandag, 16 april 2018 20:48

Afgelopen zaterdag 14 april zijn de landelijke voorrondes van de CD-competities weer van start gegaan. Voor de 8 Typhoon teams stond een bezoek aan Dordrecht gepland waar Fortius de gastheer was. Het werd een fanatstische atletiekdag met circa 80 PR's en zelfs een aantal prestaties die meteen in de Top-10 van Typhoon's allertijdenlijst opgenomen kunnen worden. Naast het verwachtte succes van de Jongens-C deden ook de D-meisjes en jongens het boven verwachting. 

Met name de bij de D-junioren was er sprake van een invasie aan debuterende atleten en dito ouders. Voor een stuk of 10 atleten was het echt hun eerste wedstrijd terwijl er daarnaast ook een stuk of 15 nieuwe D's waren die alleen Pupillen ervaring hadden. Dan is Speer of Horden al erg nieuw, maar ook Verspringen met een balk best lastig.... Gelukkig verliep door voldoende voorbereiding van de ploegleiders en trainers één en ander eigenlijk zonder wanklank.

De Meisjes-D voldeden ruimschoots an de verwachting door derde in de poule te worden en landelijk een 22ste plek te noteren van de 210 deelnemende teams. Dé puntenpakker was Lucelle Van der Meijden met knappe prestaties op Horden (10,74s) en vooral Verspringen 4,64m (3de plaats op Typhoon's allertijdenlijst). Ook Sienna Van der Veer maakte haar belofte waar door een vet PR neer te zetten op de 1000m (3:36,70). Nanoe Van Omme noteerde ook een flinke verbetering van haar PR door 1,35m neer te zetten. Van de debutanten scoorden Thirza Van der Lee (3:49,94) en Lisanne Van der Meulen (3:57,62) goed op de 1000m, terwijl Lise Versteeg zich sterk liet zien met zowel een mooie 13,13s op de 60m Horden als 16,73m op Discus (meteen 8ste plaats op Allertijdenlijst). Ook de progressie van Marieke de Ridder (Horden, Kogel) mag genoemd worden.

Ook de JOngens-D voldeden aan de verwachtingen met een 32ste plaats op de landelijke lijst. Hier sleepten met name Tijm, Avie en verrassend ook Matthijs veel punten binnen. Laatstgenoemde won zowel het Kogelstoten (8,88m) als het Speerwerpen. zijn afstand van 30,24m was niet alleen een PR, maar ook meteen een notering op de Allertijdenlijst van Typhoon. Tijm pakte traditioneel de punte op de 1000m (3:22, deze keer geen PR) en Avi deed dat op Hoog (1,40m). Kay pakte bij Kogel een fraaie tweede plaats met een ruim PR van 8,24m. Bij de debutanten veel mooie prestaties. Twan Ton op Hoog (1,20m), IJsbrant met Speer (15,96m), terwijl Philip, Tybe, Diedrik en Luciano het setje horden net onder en net boven de 18 seconden passeerden. Ook deden de 3 (!) estafette teams het boven verwachting goed na slechts 2 keer trainen met Mascha Ratten.

De Meisjes-C tenslotte konden door een plotselinge blessure van kopvrouwe Pearl Lodder de verwachtte top-50 klassering niet waarmaken. Beste prestaties konden echter worden genoteerd voor met name Michaela Donk met Kogel (8,29m) en vooral Discus, waar ze met 23,51m meteen haar visitekaartje afgaf (ook 8ste plaats op Allertijdenlijst van Typhoon). Evira Lotto scoorde goed op Horden en Julia Veldman debuteerde prima op Hoog en 80m sprint. Rhona Van der Meulen liet met 2:50 op de 800m zien waarom ze de MiLa afstanden zo graag loopt.

Op 19 Mei gaan we verder. Dan zijn de Typhoon teams te gast bij Rotterdam Atletiek.