Goud en Brons voor Matthijs Knoop op D-spelen
Geschreven door Jan-Wick Derksen   
zondag, 02 september 2018 19:49

Voor Matthijs Knoop is zondag 2 September een dag geworden om nog vaak aan terug te denken. Hoewel hij natuurlijk bij de favorieten hoorde op de onderdelen Discus en Speer, kwam hij toch maar mooi met een gouden (Discus) en bronzen medaille (Speer) thuis. Ook Lucelle Van der Meijden en Sienna Van der Veer waren van de partij op hun favoriete onderdelen.

2018-09-04 09-34-12

Hoewel de delegatie van Typhoon dit jaar slechts uit 3 atleten bestond, mag er gesproken worden van een prachtige set prestaties. Mattijs Knoop pakte op zijn beide favoriete werponderdelen een knappe medaille. Met Discus pakte Matthijs meteen bij de eerste poging de koe bij de hoorns en zette een goede 26 meter op scorebord. In de vierde poging verbeterde hij zich nog naar 26,64m wat voldoende bleek voor de eerste plaats. In de laatste poging kwamen drie andere jongens nog tot op een meter, maar het goud was binnen ! Bij Speer pakte hij al in de derde poging de tweede plaats in de rangschikking met een worp van 32,79m (nieuw PR). Even ter illustratie, dat is meteen al de op vijf na beste afstand bij Typhoon, hoewel Matthijs pas eerstejaars-D is. Zijn broer Thomas pakte het clubrecord drie jaar geleden in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen als tweedejaars-D (38,71m). We kunnen hier dus nog een broederstrijd verwachtten. In de zesde poging werd Matthijs overigens nog voorbijgestreefd door een concurrent van Spiridon, waardoor het brons zijn prijs werd.

Lucelle Van der Meijden had zich aangemeld voor haar favoriete sprintonderdelen, de 60 meter en de 60m horden. Een aanpassing in het schema van de D-spelen dit jaar is dat er geen halve finales meer werden gelopen. Het was dus dringen om van de serie tot één van de 9 finale plaatsen door te dringen. Hoewel het op basis van PR's bij de 60m horden voor haar wel had kunnen lukken, zat het er niet in. Op beide onderdelen bleef ze achter op haar beste prestaties van dit jaar waardoor ze zich tevreden moest stellen met een 17de (horden) en een 27ste plaats (60m).

Sienna Van der Veer completeerde het Gorinchemse trio met een wedstrijd over 1000m. Ook zij kon niet aan haar beste tijden komen en werd 42ste.

Volgend jaar hopelijk weer een grotere delegatie !