Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Het parcours: 6 kilometer en 10 kilometer

Parcours 6 kilometer

Het parcours met de afstand van 6 kilometer is een prachtige route in de directe omgeving van atletiekvereniging Typhoon. Het volledige parcours is afgezet en voorzien van een aantal drankposten. Het parcours is bovendien op verschillende punten aangepast waardoor het een nog sneller parcours is. Langs diverse punten van deze 6 kilometer lange route van de Typhoonloop zullen toeschouwers aanwezig zijn om de deelnemers aan te moedigen.

De deelnemers van de Prestatieloop en de Bedrijvenloop met de afstand 6 kilometer lopen beide hetzelfde parcours. De Prestatieloop 6 kilometer en 10 kilometer zullen in een eerdere startwave vertrekken.

Klik hier voor meer informatie over het programma en starttijden.

Parcours 10 kilometer

Het parcours met de afstand 10 kilometer is een officieel gecertificeerde afstand. Ook dit parcours loopt door de mooie omgeving rond atletiekvereniging Typhoon in Gorinchem. Tijdens de route zullen er voldoende verzorgingsposten zijn voor de deelnemers.

Het parcours gaat o.a. door het pittoreske Schelluinen en de landelijke omgeving van Gorinchem.
Start- en finish vindt plaats op de atletiekbaan van Typhoon. Ook aan sfeer zal het niet ontbreken; toeschouwers en presentatoren zullen de deelnemers verwelkomen na deze mooie afstand van 10 kilometer. De deelnemers van de Prestatieloop en de Bedrijvenloop met de afstand 10 kilometer lopen beide hetzelfde parcours. De Prestatieloop 6 kilometer en 10 kilometer zullen in een eerdere startwave vertrekken.

Klik hier voor meer informatie over het programma en starttijden.

Vanaf de atletiekbaan vertrekken de deelnemers  richting Schelluinen. Aangekomen bij de Waterzuivering vervolgen zij de weg over een gravelpad en gaan ze dwars door het mooie dorp Schelluinen. Bij de rotonde gaat het parcours van de 6 kilometer linksaf naar Atletiekvereniging Typhoon.

De deelnemers van de 10 kilometer gaan rechtsaf een klein stukje langs de N214. Vervolgens gaat men rechtsaf over een gravelpad. Over het water rechts komen de deelnemers weer terug in het dorp Schelluinen. Daar gaan de lopers de eerste weg linksaf terug via dezelfde weg, gravelpad, de Waterzuivering door naar de finish op de atletiekbaan Typhoon.