Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Afgelopen zaterdag 6 april 2019, 11 uur was het dan eindelijk zover; de competitie voor de junioren C en D stond op het punt van beginnen. Door Typhoon wordt hier met verschillende teams aan deelgenomen, waaronder een vernieuwd meisjes D-team. Dit team is een mooie mix van 1ste en 2de jaars D-junioren, en bestaat uit ervaren atleten maar ook uit meiden die weinig tot geen ervaring met wedstrijden hebben. Na een volle dag op de baan, eindigde dit team op een verdienstelijke 4de plek met 4909 punten, en landelijk zelfs op plaats 35 van de 203 gestarte teams!
Alle atleten konden 1 of meerdere persoonlijke records bijschrijven en op een aantal onderdelen werd er zelfs zo goed gepresteerd dat er bijschrijving in de top10-allertijden lijst zal plaatsvinden en was er zelfs een evenaring van het baanclubrecord bij het hoogspringen!

De dag startte met de 4×60 meter estafette; voor ons team kwamen Pien, Evelia, Delphine en Nynke uit. De wissels verliepen prima en als team kwamen ze tot een verdienstelijke tijd van 38,46 seconden. Hierna stonden de individuele nummers op het programma:

• Nanou had een topdag met een aantal uitstekende prestaties; op de 60 meter sprintte ze naar een uitstekend PR van 8,70 sec, en op de 60 meter horden liep ze zelfs als enige meisjes-D onder de 11 seconden: 10,95! Met deze beide prestaties vliegt ze de top 10 allertijdenlijst van Typhoon in. Maar het absolute spektakelstuk was haar deelname bij het hoogspringen; met een hoogte van 150 cm werd ze gedeeld 1ste, en evenaarde ze ook het baanclubrecord van Felicia van Andel en Sarah Kortland!
• Ook Liv presteerde prima; met goede prestaties op de 60 meter (9,52s) en ver (3,70m) wist ze haar PR op de 60 horden aan te scherpen tot 12,85!
• Delphine wist helaas net niet onder de 10 seconden te lopen op de 60m (10,01) maar scherpte in een sterk deelnemersveld wel haar persoonlijke record op de 1000m aan: 3.45,77!
• Ook Pien was uitstekend bezig op de 1000m; in haar serie begon ze afwachtend maar wist ze na een prima inhaalrace uiteindelijk als tweede te eindigen in een persoonlijk record van 3.45,56! Ook bij het kogelstoten werd door Pien prima gepresteerd en stootte ze een nieuw PR met 6,28m.
• Evelia kwam op dezelfde onderdelen als Pien uit en wist ook op beide een persoonlijk record te stoten en lopen. Met 4.38,85 op de 1000m scherpte ze haar PR met bijna 5 seconden aan en op kogel stootte ze ruim een meter verder: 5,50m.
• Met 2 persoonlijke records had ook Lise een prima dag; op hoog benaderde ze haar beste prestatie door over 130 cm te springen. Op discus werd ze 3de van haar categorie en met een nieuw PR van 19,12 meter verbetert ze haar positie ook in de top 10 allertijdenlijst. Tot slot verbeterde ze haar beste prestatie op speer: 17,80 meter.
• Nynke deed voor het eerst mee met een competitiewedstrijd en kwam, naast de estafette, uit op de onderdelen discus (7,46m) en speer (6,95m) en sleepte dus 2 persoonlijke records binnen!

We kijken terug op een geslaagde dag; de meisjes D junioren van Typhoon hebben zich van hun beste kant laten zien bij deze eerste competitiewedstrijd. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

Door: René Versteeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *