Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Zaterdag 25 mei was de atletiekbaan van Rotterdam Atletiek het toneel van de tweede competitiewedstrijd voor junioren. En al vroeg in de ochtend was daar een gezellige bedoening langs de baan met de meiden D-junioren. En dat plezier en prestaties heel goed samen gaan bewezen deze jongedames opnieuw. Voor de start van de competitie vielen er nog wat druppels uit de lucht, maar na het eerste startschot regende het persoonlijke records! Alle atletes behaalden tenminste één PR. Drie meiden gingen zelfs met 3 PR’s terug naar Gorinchem.

Als eerste mochten de estafette-girls aan de bak. Het team bestaat uit Delphine, Evelia, Pien en Nynke. Vier vloeiend uitgevoerde wissels leidden tot een nieuw seizoensrecord voor dit team: 38,02! Een goed begin dus van een heerlijke atletiekdag.

Nanoe mocht daarna aan de bak met het hoogspringen. Ze had de lat voor zichzelf erg hoog gelegd met een PR in de vorige wedstrijd van 1m50. Vandaag bleef het bij 1m45. Evengoed een prachtprestatie, want er was niemand die hoger sprong.

Lise was daarna aan de beurt om de speer eens een goed eind het veld in te werpen. Met 23 meter en 23 centimeter verbeterde ze haar PR met ruim vijf meter. En daarmee werd Lise 3e bij het speerwerpen.

Evelia mocht de ring in om te kogelstoten. Alle vier de pogingen kwamen dicht bij haar PR. Met een beste afstand van 5,47 meter kwam ze net 3 centimeter te kort. Maar dat gaat vast lukken bij de volgende wedstrijd!

Rond het middaguur mochten Pien, Liv-Grete  en Nanoe aan de bak voor de 60m horden. En dat deed dit drietal met verve; alle drie wonnen niet alleen hun serie, ze deden dat alle drie ook nog met een PR! Pien in 13,34, Liv-Grete in 11,95 en Nanoe in 11,02. Nanoe zette daarmee ook nog eens de snelste tijd van de dag op het scorebord. Slecht 7/100ste onder haar eigen PR.

Geen tijd om lang na te genieten voor Liv-Grete want ze mocht meteen door naar speer. Een nieuw onderdeel voor haar. Maar als je dan na vier worpen 16,68 meter in de boeken zet, mag je heel trots dit PR mee naar huis nemen.

Om half twee was het tijd voor 2,5 rondje atletiekbaan, oftewel de duizend meter. Voor de meiden D kwamen Pien, Evelia en Delphine in actie. In de eerste serie liep Evelia de eerste ronde iets te snel en kreeg het daardoor erg zwaar in de tweede ronde. Maar met een geweldige opleving in de laatste 200 meter wist ze haar PR aan te scherpen tot 4:28:48. Pien had met de estafette en de horden al twee PR’s op zak en liep een prima 3:48:31. Delphine pakte haar tweede PR van de dag door in een fraaie 3:40:18 te finishen.

Lise had de smaak goed te pakken na het speerwerpen en stapte dus vol zelfvertrouwen de ring in om de kogel eens flink weg te stoten. Met een resultaat van 7,88 meter en een PR liet ze zien in topvorm te verkeren.

Wie zaterdag ook in topvorm was, was Liv-Grete. Bij het hoogspringen ging de lat hoger en hoger zonder dat ze ook maar een keer de lat er af tikte. Bij 1m25 was voor het eerst een tweede poging nodig. Een tweede poging was ook voldoende om het PR met drie centimeter aan te scherpen naar 1m30.

Nynke zit nog niet zo lang op atletiek en als je bedenkt dat ze pas voor de tweede keer aan een wedstrijd meedoet, verdient ze een groot compliment voor haar prestaties. Na een puike estafette wachtte een nieuw onderdeel voor Nynke, namelijk verspringen. Best lastig om goed uit te komen. Bij poging 4 ging alles goed; een fraaie 3,17 meter en dus een PR!

Tijd voor wat sprintgeweld: Nanoe, Delphine en Nynke verdedigden de eer van Typhoon op de 60 meter. En hoe! Nanoe bleef met 8,61 slecht 9/100ste onder haar PR. Delphine zette een goede 9,93 neer en Nynke pakte al weer een PR door haar oude PR flink aan te scherpen van 10,25 naar 10,24!

Lise mocht deze geweldige dag voor het team afsluiten met verspringen. En dat deed ze in stijl met een derde PR: 3,75 meter en een blije Lise!

Conclusie: goed gedaan meiden!!!

Met een puntentotaal van 4842 eindigden de Typhoon D-junioren op een prachtige 5e plaats van de 15 teams. En dat met vijf eerstejaars-atleten! Landelijk staat het team nu op een zeer verdienstelijke 38e plaats van 211 deelnemende teams! Daar zal iedereen bij Typhoon trots op zijn! Vol vertrouwen gaan we op weg naar de volgende wedstrijd!

Door : Christiaan Diem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *