Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Tijdens de jaarlijks door Typhoon georganiseerde Recordwedstrijd, traditioneel op Hemelvaartsdag, zijn afgelopen donderdag weer 5 Baanrecords gesneuveld door 3 atleten. Mark Heiden (PAC) was succesvol met de 110 meter Horden en de 100 meter sprint. Cristy Pieters (Fortius) liep een oud record op de 60 meter uit de boeken en verbeterde haar eigen BR op Verspringen. Aan het einde van de dag scoorde Britt de Blaauw (PAC) een prachtig Baanrecord op de 300 meter Horden. Van de Typhoon leden viel Matthijs Knoop weer op met een prachtige uitschieter op Speerwerpen, waarmee hij het Clubrecord overneemt van zijn broer Thomas.

Qua omstandigheden startte de dag minder traditioneel dan andere jaren. Het was regenachtig en er was in het begin een soms vlagerige wind, waar de sprinters last van hadden om records te kunnen bijschrijven. Soms was de wind ongeveer 0 m/s, maar even daarna kon het weer oplopen tot 4 m/s in de rug. Omdat de grens voor geldige tijden bij +2,0 m/s ligt, werd er regelmatig bij de ET-wagen gevraagd welke windsnelheid er vastgelegd was.

Mark Heiden, B-junior van PAC uit Rotterdam was naar Typhoon gekomen om een poging te wagen het Nederlands Record op de 110m Horden uit de boeken te lopen. Feitelijk bestaat er geen ‘Nederlands Record’ voor de categorieën onder A-junior, maar de beste prestatie op de ranglijst aller tijden wordt toch zo ervaren. Mark hoort al een aantal jaar bij de beste hordenlopers van Nederland, maar zijn ontwikkeling zet nog altijd door. Hij heeft zich ook al geplaatst voor de EK onder 20 later dit jaar (op A-hoogte). Hij liep in Gorinchem ook een zeer sterke race die uiteindelijk uit kwam op een haast ongelofelijke 13,44 seconde en daarmee een seconde sneller dan het oude Baanrecord en een paar tienden dan de beste Nederlands tijd ooit.

Later op de dag pakte hij ook het BR op de 100m bij de B-jongens met ook een prachtige tijd van 10,90 sec.

Cristy Pieters van Fortius kennen we al wat langer bij Typhoon. Zo had ze vorig jaar al het Baanrecord op Verspringen voor meisjes-D binnen gehaald met 5,18m. Dit jaar deed ze dat met tegenwind nog een goed over en zette dit record scherp op 5.30m. Later op de dag pakte ze baanrecord ook op de 60m, een record dat al sinds 1997 op naam van Tamara Van der Stelt stond. Het nieuwe BR staat nu op 7,92 seconde.

Aan het einde van de dag herhaalde de geschiedenis van vorig jaar zich bij de zogenaamde “Lange Horden”. Britt de Blaauw van PAC had zich ingeschreven met een tijd die al aangaf dat het BR 300m Horden er aan kon gaan. Ze liep een hele snelle race, dat niet alleen een BR opleverde, maar ook een Nederlands beste tijd op dit onderdeel. Vorig jaar flikte Sven Roosen dat op de 400m Horden.

Voor Typhoon was Matthijs Knoop de gevierde man. In zijn laatste poging bij Speer, begeleid door een live verslag van de microfonist, perste hij er een 41,77 meter uit, waarmee hij niet alleen zichzelf verraste, maar ook zijn broer Thomas uit het recordboek bij Typhoon gooide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *