Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Op zaterdag 22 juni waren de zeven D-meiden van Typhoon in Papendrecht te vinden om hun sowieso al succesvolle seizoen in stijl af te sluiten. Het weer was warm, voor sommigen een tikkie té, maar evengoed vlogen de PR’s weer in het rond.

 

Het viertal Nynke, Pien, Evelia en Delphine mocht zoals gebruikelijk als eerste de baan op met de 4 x 60 meter estafette. Maandag op de training was er nog fanatiek geoefend op de wissels. En dat kleine details soms het verschil kunnen maken blijkt uit de verbetering van hun snelste tijd: van 38,02 naar 38,01. En dus opnieuw, hetzij een kleine, verbetering van hun beste seizoensprestatie. Goed gedaan girls!

 

Lise mocht vervolgens het zand in van de verspringbak. Met 3,65 meter als verste sprong kwam ze heel dicht bij haar PR van 3,75 meter. En, niet onbelangrijk, pakte ze een hoop punten voor het team. Lekker Lise!

 

Tegelijkertijd stapt Liv-Grete de ring in om de twee kilo wegende kogel zo ver mogelijk weg te stoten. Uit betrouwbare bron is vernomen dat zij samen met haar moeder op het pleintje voor haar huis heeft geoefend. Meteen de eerste worp resulteerde dat in een verbetering van haar PR met meer dan een halve meter naar 8,09 meter. Top Liv-Grete!

 

Net na het middaguur werden de 76,2 centimeter hoge horden tevoorschijn gehaald, met de bedoeling daar zo snel als het maar kan over heen te gaan naar de finish. En snel dat ging het! Pien mocht als eerste en liep met een fraaie 12,54 een halve seconde van haar PR af. Prima Pien!

Liv-Grete en Nanoe mochten in respectievelijk in baan 1 en baan 4 starten in de snelste serie. Topfavoriet voor de snelste tijd Nanoe perste alles er uit wat ze in zich had en zette de derde tijd op het bord met 11, 15! Netjes Nanoe!

Liv-Grete snelde met 11,48 naar een vijfde tijd van de dag, maar –voor de tweede keer vandaag- ook naar nóg een PR.

 

Nanoe mocht van het springen over horden naar het echte springwerk, namelijk het hoogspringen. En met in de eerste wedstrijd een hoogte van 1,50 meter (PR), in de tweede wedstrijd 1,45 meter en nu weer 1,45 meter laat Nanoe zien heel constant te zijn in haar prestaties. En met deze prachtige hoogte deelde ze de eerste plaats met dit onderdeel.

 

En het werd weer tijd voor een werpnummer daar in het zonnige Papendrecht. Lise mocht gaan discuswerpen. En dat deed ze helemaal niet onverdienstelijk met een 8e positie en een afstand van 15,76 meter.

 

En van de spring- en werponderdelen gingen we naar een lang loopnummer. Door sommigen gevreesd, maar Delphine, Pien en Evelia draaien hun rondjes met veel plezier. Meestal dan, want Evelia had het zwaar in haar serie en met 4:35,76 bleef haar PR ver uit zicht helaas. Pien had er al twee nummers op zitten en kwam met 3:46,65 dicht in de buurt van haar PR. Maar dan Delphine, die pakte in een mooi gedoseerde race met 3:39,82 haar tweede PR van de dag. Super Delphine!

Nynke moest lang wachten na de estafette op haar volgende onderdeel; het verspringen. Vier fraaie pogingen brachten een afstand van 3,16 meter in de boeken van de jury. Op slechts 2 centimeter na een PR. Knap hoor Nynke!

 

En terwijl de temperaturen steeds verder stegen hield Lise gelukkig het hoofd koel bij kogelstoten. Met 8,46 meter verbeterde ze voor de tweede wedstrijd op rij haar PR en wist zo op positie 8 van de dagranglijst te komen. Eén plaatsje voor teamgenoot Liv-Grete.

 

Maar liefst acht series waren er bij de 60 meter sprint. Nynke was maar net op tijd voor haar serie, en dan mis je net even de focus om echt te knallen. Maar met een 10,45 en fraaie prestaties bij ver en een PR bij de  estafette heeft Nynke alweer goed gepresteerd.

En hoewel Delphine meer van de lange afstand is, laat ze zich ook gelden op de korte afstand. En dan pakt ze met 9,77 haar derde PR van de dag. Dan heb je dat ijsje na afloop wel verdiend Delpine!

Het echte sprintgeweld moest vandaag bij Nanoe vandaan komen. En met 8,74 laat Nanoe zien heel snel te zijn.

 

Het was al laat in de middag toen Liv-Grete weer eens in actie mocht komen. Met een PR van 1,30 meter waren haar verwachtingen hooggespannen voor het hoogspringen. De uitstekende vorm van eerder op de dag was helaas verdwenen, maar met 1,20 meter evengoed een prestatie om trots op te mogen zijn!

 

Het sportpark van Passaat was al bijna leeg, toen Evelia als laatste atlete de prachtige dag mocht afsluiten met discuswerpen. Het was de eerste keer dat Evelia op dit onderdeel uit kwam. Onder toeziend oog van trainer Els gooide Evelia elke worp steeds een beetje verder. De laatste worp was echt een knaller en met 13,22 meter een mooi begin van dit klassieke atletiekonderdeel. Goed bezig Evelia!

 

Eindstand van de dag: wederom een vijfde plek in de poule voor onze Typhoontoppers! En op plekken 1 t/m 4 allemaal verenigingen met twee of drie teams. Dus extra knap van onze meiden! En met in de landelijke eindstand een 38e plaats van de 213 deelnemende teams een heel groot applaus voor de meisjes junioren D van Typhoon!!! #girlpower

 

Door : Christiaan Diem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *