Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Onder tropische omstandigheden werd dit weekend in Alphen aan den Rijn het ASICS NK Atletiek Junioren AB gehouden. Waar de mannen van Typhoon vorige week nog een eclatant succes behaalden door zich te plaatsen voor de landelijke finale voor clubteams, was er nu ook succes voor de Gorinchemse atleten.

Thomas Knoop ging op speer met het zilver naar huis. Met een worp van 58,65 meter bleef hij weliswaar ver achter bij zijn clubrecord van een week geleden, maar er is duidelijk sprake van een constante curve. Voor de winst was een worp van ruim 60 meter noodzakelijk, iets wat Knoop wel in zijn mars heeft. Het geeft nogmaals aan hoe hoog het niveau van de Gorinchemse werpatleet is. Op discus behaalde hij met een worp van 43,67 meter een eervolle vijfde plaats. Naast Thomas Knoop kwamen ook Justin Sluijter en Thijs de Wild in actie. Op ver haalden zij respectievelijk 6,27 en 5,99 meter, goed voor een 10e en 14e plaats. Op hoog sprongen beiden over de 1,83 meter. De Wild had daarvoor minder pogingen nodig dan Sluijter en werd daarmee 8e van Nederland, Sluijter werd nummer 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *