Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Was het in 2016 nog een unieke prestatie, vier jaar later is het nu jongens B-team van Typhoon een vaste waarde in landelijke atletiek-finale. Tussen topteams als Haag en PAC Rotterdam manifesteert de ‘dreumes’ Typhoon zich iedere keer weer keurig. Dit jaar werd de finale in Zwolle afgesloten met een tiende plaats. Op basis van de indeling van de estafette, het laatste onderdeel van de dag, stond Typhoon op dat moment op een zesde plek in de rangschikking. Het zou een verbetering van de zevende plek van vorig jaar zijn geworden. Het veld tussen plaats vijf en elf bleek echter zeer dicht op elkaar te zitten met een maximaal verschil van 140 punten (op 7200 totaal). En ondanks de verbetering binnen een week van het eigen Typhoon clubrecord op die estafette (46,11) eindigde ‘Betty’s Boys’ uiteindelijk op de 10de plaats. Gedeeld eerste Knappe prestaties waren er zondag van verschillende atleten. Justin Sluijter werd gedeeld eerste bij hoogspringen (1,80 meter) en Thomas Knoop haalde een tweede (discus) en een derde plek (speer). Daarnaast verpulverde Thijs de Wild zijn eigen pr op de horden met bijna een seconde en kwam voor het eerst onder de 16 seconden uit (15,86). Ook Stan Buddingh’ en Thom Kortenoever scherpten hun pr’s aan, beiden met 0,1. Stan op de 400 meter (54,53). Thom dook op de 100 voor het eerst onder de 12 seconden (11,9). Jamie Hanselaar (1500 meter) en Luca Hellings (100 meter en estafette) completeren het Jongens B-team. De finale was tevens de afscheidswedstrijd van Betty de Boon, gelauwerd en al jarenlang trainer bij Typhoon. Zij nam zodoende op het hoogste niveau afscheid. Gezien haar staat van dienst bij de Gorinchemse atletiekvereniging de juist plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *