Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Achter de schermen

Na de Algemene Ledenvergadering zijn we vooral achter de schermen aan het werk geweest aan het vernieuwingsplan van onze clubaccommodatie. Nu zijn we zover dat er zichtbare werkzaamheden gaan plaatsvinden. Dat moet ook wel want we willen ons nieuwe clubhuis op 26 september 2020? officieel in gebruik nemen. We hebben nog
[hurrytimer id="5203"]

Toch even een kijkje achter de schermen.

Bouwvergunning
De bouwvergunning was al verleend ten tijde van de Algemene Ledenvergadering.

Subsidie
Als eerste is er gewerkt aan de subsidieaanvraag. De subsidieaanvraag is voor de zomervakantie ingediend en eind oktober hebben we bericht ontvangen dat we € 164.000 subsidie krijgen. Dit is minder dan het bedrag dat aangevraagd hadden. Er zijn onderdelen voor extra subsidie afgewezen. Naar onze mening onterecht en we hebben hiertegen dan ook bezwaar gemaakt. Nu maar afwachten of we nog extra subsidie krijgen.

Het financieringsplan bevatte nog de nodige ruimte om deze tegenvaller op te vangen.

Geldlening
Het is niet gemakkelijk om als vereniging geld te lenen. Lenen is geren probleem als er maar een partij is die voor het hele bedrag garant staat waardoor de bank geen enkel risico loopt. Hiervoor hebben we bij de gemeente Gorinchem aangeklopt die waren hiertoe bereid mits er nog een partij is die voor een deel garant staat. De Stichting Waarborgfonds Sport(SWS) wil dit risico wel dragen voor een bedrag van maximaal
€ 200.000.

Dus hebben we eerst, kort na de ALV, een aanvraag ingediend bij SWS. Deze stichting heeft onze financiële stukken doorgelicht en op grond van dit onderzoek waren zij bereid om voor een deel van de lening garant te staan.

Vervolgens het verzoek bij de gemeente ingediend en wij hebben 9 december jl. het besluit ontvangen dat de gemeente garant staat samen met SWS. Direct is de aanvraag voor een geldlening bij de bank ingediend. De bank heeft ongeveer een maand nodig voordat wij het gevraagde bedrag van € 400.000 op onze rekening hebben staan.

Architect, aannemer en onderaannemers
Architect, aannemer en onderaannemers hebben ook niet stilgezeten en hebben het plan verder uitgewerkt. Deze partijen konden niet wachten tot alles in kannen en kruiken was, zij hebben dus enig risico genomen. Want als de geldlening niet rond zou komen stopte het project. Het ziet er nu allemaal goed uit en de aannemers start begin maart.

Zichtbaar

Opruimen
Voordat we kunnen slopen moet de materiaalberging en de werkplaats leeggeruimd worden. De onderhoudsploeg is hier druk mee bezig wat wel te zien is! Voor de tijdelijke opslag plaatst de aannemer 2 containers.

Kappen bomen
De bomen die tegen ons clubgebouw staan zijn gekapt. Een deel van het hout wordt gebruikt voor een trainingsheuvel. De vrijkomende houtsnippers worden weer op het crossparcours verwerkt.

Tuin
De tuin wordt waarschijnlijk ook dit jaar nog leeggehaald. Rozen, heesters en wat vaste planten worden neergezet voor de liefhebbers.

Fietsenstalling
De nieuwe fietsenstalling komt op het grasveld rechts van de ingang er liggen daar al wat rekken.

Slopen
De materiaalberging en de werkplaats worden als eerste gesloopt.

Zelfwerkzaamheid
Om de kosten te drukken voeren we bepaalde werkzaamheden zelf uit. Hierbij moet je denken aan slopen materiaalberging en werkplaats, aanleggen nieuwe fietsenstalling leeghalen tuin, weghalen van tegels, uitgraven fundering, sloop plafond kantine en nog veel meer. Hiervoor hebben zich al een aantal enthousiaste leden gemeld maar we kunnen nog wel wat handjes gebruiken. Als je letterlijk wilt meebouwen aan onze vereniging laat het weten ruud zaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *