Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

De herenploeg van Typhoon heeft afgelopen zondag 5 september een tweede plaats behaald tijdens de promotie/degradatiewedstrijd in Gouda. Aan deze promotie/degradatie wedstrijd deden twaalf ploegen mee (de vier minsten uit de tweede divisie en de acht besten uit de derde divisie), de vier eerste teams doen volgend jaar mee in de tweede divisie. Dit betekent dus dan ook dat de Herenploeg o.l.v. trainers Pim de Wit en Dinand Tukker volgend jaar aan de tweede divisie mee mogen doen.

 
 
De zonnige wedstrijddag begon met Dinand Tukker op de 3000 meter Steeplechase, Dinand licht geblesseerd deed dit onderdeel voor het eerst en na 7
rondes met een waterbak en 4 balken haalde hij een zevende plaats met een tijd van 11:40,16. Tegelijkertijd begon ook het kogelstoten met Pim de Wit, deze
stootte de 7,25 KG kogel naar 11,28 meter en behaalde een 9e plaats. Ook Thijs de Wild stond op het kogelstoten en stootte de kogel naar 9,80 meter.
 
Op de 100 meter stonden Kay Klappe en Tijm Oosterom klaar voor een zinderende start. Kay won zijn serie met 11,83 seconden en Tijm liep in 11,75
seconden naar een achtste plaats in totaal. Bij de 400 meter stond Tijm Oosterom, toch wel vermoeiend van de 100 meter, aan de start. De vermoeidheid was echter niet te zien, want Tijm liep naar een mooie tweede plaats in een tijd van 51,62 seconden. Dit is voor hem een nieuwe persoonlijk record. Bij de 200 meter sprintten Justin Sluijter en Kay Klappe naar een mooie tweede (23,01 seconden) en elfde plaats (24,24 seconden).
 
 
 
 
Voor het onderdeel hoogspringen stond Delano Dresens klaar, Delano moest even in de wedstrijd komen, maar kwam tot een mooie hoogte van 1,75 meter. Dit leverde een achtste plaats op. Na het hoogspringen mocht ook Delano het verspringen oppakken en in zijn laatste poging sprong Delano 5,59 meter. Dit was goed voor een twaalfde plaats.
Dinand Tukker had toch veel last van zijn enkel, maar verscheen toch bij de start van zijn geliefde onderdeel de 400 meter horden. Na 59,24 seconden kwam hij over de finish en dit was goed voor een tweede plaats. Tijdens de 1500 meter werd er zeer hard gelopen. Als eerste startte Nathan Kuling in zijn serie en liep naar een tijd van 4:44,57 en dit was goed voor een dertiende plaats. In de tweede serie van Jamie Hanselaar werd er nog harder gelopen en was de aansluiting lastig te behouden, echter liep Jamie een mooie eigen race en met een tijd van 4:29,89 was dit goed voor een twaalfde tijd.
 
Het tweede werponderdeel van deze wedstrijd was het discuswerpen. Ruiz Lodder en Thom Kortenoever die normaal gesproken met 1,5 KG werpen, moesten nu werpen met een 2 KG discus.
Ook met dit gewicht konden Ruiz en Thom prima mee overweg. Ruiz wierp de discus 39,31 meter ver
en leverde een derde plaats op. Thom wierp zijn discus 38,96 meter ver en haalde een vierde plaats. Een bijzondere prestatie was er voor Justin Sluijter, hij

 verbeterde het 33 jaar oude clubrecord voor U20 enHeren. Hij sprong naar 7,17 meter en won daarbij het verspringen.

Het laatste onderdeel van de dag is de 4×100 meter estafette met als starter Kay Klappe, vervolgens Delano Dresens, Tijm Oosterom en Justin Sluijter. Met een spannende laatste serie kwamen de mannen op een eindtijd van 45,06 seconden en leverde dit een derde plaats op.
Samen had de herenploeg een totaal aan 7.359 punten behaald en leverde dit een 2plaats op. Een mooie prestatie als team en waar Typhoon trots op mag zij
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *