Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

De talentvolle lichting van Atletiekvereniging Typhoon heeft op het NK Junioren (U20/U18) opnieuw laten zien uit welk hout ze gesneden zijn. Het grootste succes is behaald door Tijm Oosterom, hij heeft een unieke prestatie neergezet door zowel de 400 meter horden als de 400 meter sprint te winnen in de onder de 18 categorie. Tijm wist zich eerder al te plaatsen voor het EK junioren, welke begin juli in Jerusalem plaatsvindt. Het NK  horden wist hij te winnen in een tijd van 53,50. Daarnaast was 49,93 seconde genoeg voor de winst over 400 meter.

 

Er is ook eremetaal behaald door Justin Sluijter op het onderdeel verspringen (U20). Na de zilveren medaille in 2021, heeft Justin in deze editie opnieuw zilver gewonnen met een sprong van 7,38 meter. Justin kwam daarnaast in actie op de 200 meter en behaalde daarin de halve finale en een 13de plek.

 

Thom Kortenoever behaalde een vijfde plaats op het onderdeel discuswerpen met een worp van 45,93 meter. Bij het kogelstoten was een afstand van 13,67 meter genoeg voor een nette zesde plek. Beide afstanden waren goed voor een persoonlijk record. Ruiz Lodder werd negende bij het kogelstoten met een afstand van 12,92 meter.

 

Jamie Hanselaar heeft zijn persoonlijke record op de 3000m steeplechase flink verbeterd naar 10:36,92 en behaalde daarmee een mooie zevende plaats. Nathan Kuling deed mee met de 3000 meter en bleef net boven de 10 minuten, met 10:00,50, dit leverde hem een 14de plaats op. Op dezelfde afstand wist de nog 15 jarige Naomi Jongkind negende te worden in een tijd van 11:13,68. Lucelle van der Meijden heeft de halve finale op de 100 meter horden net gemist en is 17de geworden met een goede tijd van 15,97 seconden.

 

Met twee gouden en een zilveren medaille en een aantal top tien klasseringen laat Typhoon zien over voldoende talent te beschikken om op landelijk niveau mee te kunnen doen.

Bekijk hier de foto’s van het NK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *