Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Leerlingen uit groep 3 en 4 van de basisscholen de Tamboerijn, Jenaplan, Samen Onderweg, Anne Frank, Graaf Reinald, Montessori en JP Waalre hebben vorige week kennis gemaakt met atletiek. Dit evenement werd door Atletiekvereniging Typhoon voor het eerst georganiseerd in het kader van het sportinitiatief van Gorinchem Beweegt. 

Bijna 300 kinderen deden, verdeeld over vier dagdelen, mee aan een mooi programma onder leiding van de jeugdtrainers. Er werd gestart met een gezamenlijke warming-up, waarna de leerlingen in groepen een aantal onderdelen konden beoefenen. (sprint, verspringen en vortex werpen).

Als afsluiting werd gezamenlijk een rondje over de baan gelopen (400 meter) en ontvingen de leerlingen als herinnering een mooie medaille. 

Mede door het mooie weer en het enthousiasme van de kinderen waren het geslaagde dagen. Leerkrachten en ouders lieten weten dat ze hoopten dat het volgend jaar weer wordt georganiseerd.

De vereniging hoopt een aantal leerlingen enthousiast gemaakt te hebben voor deze mooie sport. Uiteraard is iedereen welkom om een paar keer mee te doen op een van onze trainingen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *