Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Naast de fenomenale prestatie van Femke Bol, hebben ook de Typhoon-atleten bij de diverse Nederlandse Kampioenschappen zich weer prima laten zien. Zowel bij het NK meerkamp, NK U20 &U18 en het NK Senioren kwamen Typhoners in actie.

Bron: Atletiek.nl

Helaas worden er geen medaille tegels toegevoegd aan de Walk of Fame, maar in het snel naderende outdoor seizoen zijn er weer nieuwe kansen.

NK Meerkamp & Masters

Lucelle van der Meijden kwam de hele dag in actie op 5 februari op de vijfkamp in Omnisport Apeldoorn. In een sterk veld van U20 atleten was het behaalde resultaat een prachtige 10de plek, met een totale score van 2949 punten (PR en tevens Clubrecord in de nog te publiceren Indoor clubrecord lijst). De meerkamp ging van start met de 60m horden, één van de favoriete onderdelen van Lucelle. De eerste race over hordes van 83,8cm hoog leverde een tijd op van 10 seconden rond. Het hoogspringen resulteerde in een mooi PR van 1,52cm. Ook bij het kogelstoten werd een PR behaald van 9,97m (4kg). Met 4,95cm (Video) werd de 5 meter grens deze keer niet getrotseerd, maar was wel goed voor een 4de plek! Met een knappe tijd van 2:44,68 wist Lucelle de altijd lastige afsluitende 800m te trotseren.

NK U20 & U18

Thom Kortenoever bereikte een 10de plaats met een stoot van 11,97m met de 6kg kogel op zaterdag 11 februari. Een uitschieter bleef uit om de top 8 te bereiken en daarmee 3 extra pogingen te krijgen.

De volgende dag kwam ook bij dit NK Lucelle in actie. Met een mooie 17de plek op de 200m (video) en een 12de plek op de 60m horden (video) opnieuw mooie prestaties. Nanoe van Ommen, op haar beurt, wist bij het hoogspringen een 14de plaats te halen met een hoogte van 1,52m (PR van 1,61m) bij de U18 dames.

NK Senioren

Veelvuldig medaille winnaar, Justin Sluijter, was zoals gewoonlijk bij de verspringbak te vinden. Hij opende met een mooie afstand van 7,10m (video). De laatste 3 pogingen waren ver over de 7 meter, maar helaas net ongeldig. De verste afstand was genoeg voor een nette 7de plaats en een kleine aanscherping van zijn eigen Indoor clubrecord.

Dinand Tukker kwam net als vorig seizoen in actie op de 60m horden op zondag 19 februari. Een PR van 9,12s (video) was genoeg voor een 16de plaats. Deze tijd is daarnaast een clubrecord in de nog te publiceren lijst, 2 honderste sneller dan de vanuit handtijd omgerekende prestatie van Otto van Verseveld uit 1983.

Door: Dinand Tukker