Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Op Hemelvaartsdag (donderdag 18 mei 2023) vond traditioneel de Recordwedstrijd plaats bij Typhoon. Talentvolle junioren zijn uit het hele land afgereisd naar Gorinchem. Een groot aantal deelnemers (350!), goede sfeer, hevige concurrentie en prachtig weer hebben mooie bijzondere prestaties opgeleverd.

Foto: Marco van der Meijden, Sfeerimpressie met o.a. Nora Lombo (Typhoon) op de 60m horden

De verwachtingen van de aankondiging (Topatletiek op Hemelvaartsdag bij Typhoon – De Stad Gorinchem) zijn meer dan waar gemaakt. Een viertal atleten hebben in totaal 6 baanrecords verbroken en hebben daarmee een eervolle positie op de baanrecordlijst (nog niet ge-update) van Typhoon bemachtigd, met namen als Nadine Visser en Ramsey Angela. Bovendien kunnen zij rekenen op prijzengeld. De volgende records zijn aangescherpt:

Naam Categorie Onderdeel Record
Julia Crins U16 meisjes 80m 9,72s
Julia Crins U16 meisjes Verspringen 5,95m
Hidde Peter U16 jongens Discuswerpen 1kg 50,35m
Fenne Bijlhouwer U18 meisjes Discuswerpen 1kg 43,89m
Yannick Rolvink U20 jongens Discuswerpen 1,75kg 54,91m
Yannick Rolvink U20 jongens Kogelstoten 6kg 17,87m

Julia Crins is met haar prestatie op de 80m geklommen naar de 3de plaatst op de aller tijden ranglijst bij de U16 meisjes en staat bovendien al 1ste bij het verspringen (6,03m).

Ook 25 Typhoon-atleten hebben zich fantastisch geweerd in het deelnemersveld!

Alle foto’s van Marco van der Meijden zijn hier te vinden. Alle uitslagen zijn te vinden op atletiek.nu.

De Wedstrijdorganisatiecommissie is tevreden en hoopt volgend jaar op een nog mooiere editie van de Recordwedstrijd! Heel veel dank voor alle vrijwilligers die deze wedstrijd tot een succes hebben gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *