Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon

Op zaterdag 14 oktober vond het 60-jarig jubileum van Typhoon plaats. Op deze dag hebben er festiviteiten plaatsgevonden voor jong en oud. De jeugdleden en hun vrienden, familie, buren en klasgenoten konden diverse atletiekonderdelen, zoals sprinten, verspringen en vortexwerpen beoefenen. Maar ook hindernisbanen en de populaire stormbaan (springkussen) konden worden bedwongen. Dit leverde voor de, meer dan 40, kinderen verdiende drankjes, ijsjes en frietjes op.

Na een korte regenbui hebben alle aanwezigen kunnen genieten en leren van een atletiek demonstatie, verzorgd door Dinand Tukker, Thom Kortenoever, Nanoe van Omme en Bobbie Cusell. Tijdens deze demo kwamen hordelopen, hoogspringen, speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten uitgebreid aan bod. Bij de laatste twee werponderdelen deed Anton Gelderblom, werptrainer, live verslag van spectaculaire worpen van Thom.

Tijdens de extra Algemene ledenvergadering wist Cor van Vlaanderen kort en bondig het 60-jarig bestaan van Typhoon samen te vatten. Daarnaast werden Nico Eversen en Peter de Jongh gehuldigd voor hun 60-jarig lidmaatschap. Een bijzonder moment op het 60-jarig jubileum van de vereniging. Typhoon benoemde ook vier nieuwe leden van verdienste om hun langdurige inzet voor de vereniging te erkennen: Diana Oosterom, Peter de Jongh, Peter Poker, en Wouter van Dijk. Zij hebben gedurende vele jaren veel vrijwilligerswerk verricht voor Typhoon, variërend van bestuursfuncties tot het onderhouden van de accommodatie. Namens het bestuur en alle leden: bedankt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wouter van Dijk 

Foto’s: Anton Gelderblom

Voordat alle leden en oud-leden de borrel konden hervatten werd Cor van Vlaanderen, de voorzitter van onze vereniging, verrast met een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Reini Melissant-Briene speldde hem het lintje op vanwege zijn grote bijdrage aan Typhoon. Cor had geen idee dat deze verrassing hem te wachten stond. Het bestuur van Typhoon had hem voorgedragen voor de onderscheiding vanwege zijn leiderschap bij de renovatie en nieuwbouw van de accommodatie en zijn voortdurende inzet voor de vereniging. Bovendien is Cor actief geweest in 5 andere stichtingen/verenigingen met een groot maatschappelijk belang, waarvan nu nog in het bestuur van Stichting Klussendienst Gorinchem en Fonds Ontwikkeling Wonen en Welzijn Gorinchem (FOWW). Bestuur en leden van Typhoon feliciteren Cor van harte met deze dik verdiende onderscheiding.

Al met al dus een zeer geslaagde dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *